• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Pastatyper

    Lasagneplader - aflange pastaplader til lasagne

    Lasagneplader - aflange pastaplader til lasagne

    10. juli 2020 Redaktion Opdat.: 10. juli 2020

    Lasagneplader er en af de ældste, italienske pastatyper. Det er den enkleste form for pasta, nemlig flade stykker pasta skåret i rektangulære stykker.

    Lasagne er nok den pastaret, som flest mennesker kender og elsker. Den er udbredt over hele Italien, ja hele verden. Og den er gammel. Man kan spore ordet 'Lasagne' helt tilbage til 1200-tallet.

    Lasagne er lavet med pastaplader, som man enten kan lave friske eller købe tørrede.

    Tørrede lasagneplader er rektangulære og typisk omkring 17-18 centimeter lange, 8 centimeter brede og lige omkring en millimeter tykke.

    De er lavet enten af rent durumhvedemel eller af durumhvedemel og æg.

    Og så spørger du sikkert, om du bør koge de tørrede lasagneplader, inden du lægger dem i et ovnfast fad i lag med kødsovs og bechamelsovs?

    Det behøver du ikke. Bare sørg for, at der er rigeligt væske i kødsovsen og bechamelsovsen, så de tørrede lasagneplader har noget at suge af, når du bager lasagnen i ovnen, så kan du roligt bruge tørrede lasagneplader direkte i din lasagne. Faktisk vil vi anbefale det, for det er klart nemmere at arbejde med de tørrede hårde pastaplader end forkogt lasagne.

    Find italienskmad.dks opskrift på lasagne her.

    Se flere opskrifter

    • Maccheroni - også kendt som macaroni eller makaroni
    • Mezzi Paccheri - store pastarør fra Napoli

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Ugen byder på mere tørt vejr og nogen sol landet over
    • Hold de plagsomme dyr ude af haven
    • FAKTA: Beskyt frugttræerne mod gnub- og gnavning
    • Pårørende redder livløs kvinde ud af brændende hus
    • Tyrkiske Erdem har aldrig før mærket et lignende jordskælv
    • Italien udsteder tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk