• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×
    Du er her: Forside › Recipes › Hovedretter
    Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde

    Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde

    22. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 22. juli 2020

    Indhold

    1. Min bedste opskrift på lækker kartoffelsuppe fra Italien. Suppen laves med kartofler og lidt blomkål, og kartoffelsuppen er god både som forret og hovedret.
    2. Opskrift på kartoffelsuppe
    3. Opskrift
    4. Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    5. Tips

    Min bedste opskrift på lækker kartoffelsuppe fra Italien. Suppen laves med kartofler og lidt blomkål, og kartoffelsuppen er god både som forret og hovedret.

    Kartoffelsuppe er en lækker aftensmad, hvor den både kan gå som forret eller hovedret.

    Denne lækre italienske suppe med kartofler og lidt blomkål er forrygende god, og så er den ret nem at lave.

    Samlet laves suppen under en halv time, og det er altså en flot ret at servere for familien eller gæster.

    Opskriften er beregnet til fire personer.

    Opskrift på kartoffelsuppe

    Opskrift

    billederesultat for italiensk kartoffelsuppe
    Udskriv

    Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde

    Min bedste opskrift på lækker kartoffelsuppe fra Italien. Suppen laves med kartofler og lidt blomkål, og kartoffelsuppen er god både som forret og hovedret.
    Ret Suppe
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 10 minutter minutter
    Tilb. tid 20 minutter minutter
    Samlet tid 30 minutter minutter
    Antal 4
    Kalorier 200kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 600 gram kartofler skrællede og i mindre tern
    • Lidt olivenolie
    • 2 skalotteløg grofthakkede
    • 4 fed hvidløg grofthakkede
    • 0,5 blomkål i mindre stykker
    • 1 liter vand
    • 2 terninger bouillon grøntsag
    • 1 citron lidt citronsaft
    • salt og friskkværnet peber
    • parmesan kan udelades

    Fyld og pynt

    • 0,5 broccoli i små buketter
    • Lidt olivenolie
    • 2 fed hvidløg finthakkede
    • timian friske blade

    Sådan gør du

    • Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern. Løg og hvidløg hakkes.
    • Sauter løg og hvidløg i en god sjat olivenolie uden at det tager farve. Kom kartoffeltern ved og steg videre et par minutter.
    • Blomkål klargøres, hvor det halve blomkål skæres i små stykker, og kommes i gryden.
    • Tilsæt også vand og bouillonterninger, hvorefter det koges mørt. Det tager ca. 15-20 minutter.
    • Imens skæres broccoli ud i buketter, der dampes ca. minutter, hvorefter vandet hældes fra.
    • Kom lidt olie i gryden sammen med et par finthakkede hvidløg, og lad olien tage smag fra hvidløgene.
    • Derefter tilsættes broccolibuketterne, og steges ved svag varme mens du gør den italienske kartoffelsuppe klar. Øs gerne lidt hvidløgsolie op over broccolibuketterne.
    • Kartoffelsuppen blendes med en stavblender i gryden, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend også gerne lid friskrevet parmesan i - eller undlad den. Det er op til dig.
    • Anret den færdige kartoffelsuppe i dybe tallerkner eller små skåle, og pynt med hvidløgsristede broccolibuketter på midten. Dryp også en ring af olivenolie i og slut af med lidt frisk timian.

    Tips

    Den varme kartoffelsuppe er smuk at servere, og den mætter godt.

    Ønsker du en lidt tyndere konsistens, kan du blot tilsætte lidt mere vand.

    Den italienske kartoffelsuppe serveres naturligvis med et stykke ciabattabrød til:

    Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
    Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
    billede med ciabattabrød

    Se flere opskrifter

    • billederesultat for kylling i fad
      Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • billederesultat for italiensk grillkylling
      Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • billederesultat for italiensk æggekage
      Italiensk æggekage med kartofler (opskrift på frittata)
    • billederesultat for italiensk kylling
      Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto
    • Pizza Margherita - nem familiepizza i bradepande

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Chok: Sådan blev kongen afsløret
    • Forbudt at køre over broen
    • Snedig sommerferie-snyd
    • Billeder vækker opsigt
    • Lukker helt 1. december
    • Apple-advarsel: Kan intet gøre

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2025 · Italienskmad.dk

    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OKAfvis