Min bedste opskrift på lækker kartoffelsuppe fra Italien. Suppen laves med kartofler og lidt blomkål, og kartoffelsuppen er god både som forret og hovedret.
Kartoffelsuppe er en lækker aftensmad, hvor den både kan gå som forret eller hovedret.
Denne lækre italienske suppe med kartofler og lidt blomkål er forrygende god, og så er den ret nem at lave.
Samlet laves suppen under en halv time, og det er altså en flot ret at servere for familien eller gæster.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kartoffelsuppe
Opskrift
Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
Min bedste opskrift på lækker kartoffelsuppe fra Italien. Suppen laves med kartofler og lidt blomkål, og kartoffelsuppen er god både som forret og hovedret.
Antal 4
Kalorier 200kcal
Ingredienser
- 600 gram kartofler skrællede og i mindre tern
- Lidt olivenolie
- 2 skalotteløg grofthakkede
- 4 fed hvidløg grofthakkede
- 0,5 blomkål i mindre stykker
- 1 liter vand
- 2 terninger bouillon grøntsag
- 1 citron lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- parmesan kan udelades
Fyld og pynt
- 0,5 broccoli i små buketter
- Lidt olivenolie
- 2 fed hvidløg finthakkede
- timian friske blade
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern. Løg og hvidløg hakkes.
- Sauter løg og hvidløg i en god sjat olivenolie uden at det tager farve. Kom kartoffeltern ved og steg videre et par minutter.
- Blomkål klargøres, hvor det halve blomkål skæres i små stykker, og kommes i gryden.
- Tilsæt også vand og bouillonterninger, hvorefter det koges mørt. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Imens skæres broccoli ud i buketter, der dampes ca. minutter, hvorefter vandet hældes fra.
- Kom lidt olie i gryden sammen med et par finthakkede hvidløg, og lad olien tage smag fra hvidløgene.
- Derefter tilsættes broccolibuketterne, og steges ved svag varme mens du gør den italienske kartoffelsuppe klar. Øs gerne lidt hvidløgsolie op over broccolibuketterne.
- Kartoffelsuppen blendes med en stavblender i gryden, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend også gerne lid friskrevet parmesan i - eller undlad den. Det er op til dig.
- Anret den færdige kartoffelsuppe i dybe tallerkner eller små skåle, og pynt med hvidløgsristede broccolibuketter på midten. Dryp også en ring af olivenolie i og slut af med lidt frisk timian.
Tips
Den varme kartoffelsuppe er smuk at servere, og den mætter godt.
Ønsker du en lidt tyndere konsistens, kan du blot tilsætte lidt mere vand.
Den italienske kartoffelsuppe serveres naturligvis med et stykke ciabattabrød til:
Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
Bidrag med din mening