• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Brød

    Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød

    Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød

    19. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 19. juli 2020

    Indhold

    1. Focaccia med tomat og rosmarin er et rigtigt italiens madbrød, når det er allerbedst. Samtidig er det nemt at lave, da brødet slet ikke skal æltes.
    2. Opskrift på focaccia med tomat
    3. Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Focaccia med tomat og rosmarin er et rigtigt italiens madbrød, når det er allerbedst. Samtidig er det nemt at lave, da brødet slet ikke skal æltes.

    Her er en god opskrift på et lækkert focaccia med tomat og rosmarin, der er et skønt madbrød.

    Dejen er nem at lave, da den ikke æltes, og derefter langtidshæves den på køkkenbordet.

    Opskriften giver et styk italiensk focaccia brød.

    Opskrift på focaccia med tomat

    billederesultat for focaccia med tomat
    Udskriv

    Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød

    Focaccia med tomat og rosmarin er et rigtigt italiens madbrød, når det er allerbedst. Samtidig er det nemt at lave, da brødet slet ikke skal æltes.
    Ret Brød
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 30 minutter
    Hævetid 5 timer
    Samlet tid 5 timer 40 minutter
    Antal 1 stk.
    Kalorier 260kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 4 deciliter vand koldt vand
    • 5 gram gær
    • 1 deciliter yoghurt naturel
    • 3 spiseskefulde olivenolie
    • 15 gram flagesalt
    • 550 gram manitoba hvedemel
    • olivenolie
    • tomater små tomater, evt. San Marzano eller lignende
    • rosmarin friske rosmarinkviste
    • flagesalt

    Sådan gør du

    • Kom koldt vand og yoghurt i en skål og rør gæren helt ud i det. Kom også tre spiseskefulde olivenolie i.
    • Derefter tilsættes Manitoba hvedemel sammen med salt, og dejen røres igennem. Den skal ikke æltes, men blot røres indtil dejen er samlet! Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel.
    • Beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter det blot står på køkkenbordet og hæver i ca. fem timer. Så nemt er det at lave focaccia med tomat.
    • Focaccia brødet kan du enten lave i bradepande - eller blot på bagepapir på bageplade. bruger du bradepande, skal den smøres med lidt olie.
    • Hæld dejen i bradepande eller blot ud på bageplade med bagepapir.
    • Del tomaterne i halve (bruger du større tomater, skal de skæres i mindre stykker). Stik tomaterne lidt ned i dejen, og gør det samme med nogle kviste rosmarin. Drys også lidt flagesalt over.
    • Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft, og imens står focaccia blot og hæver lidt.
    • Når ovnen er varm kommes dit focaccia med tomat ind, og efter fem minutter skrues ned på 200 grader varmluft. Lad nu brødet bage i cirka 28-30 minutter indtil det er færdigbagt.

    Tips

    Det færdigbagte focaccia med tomat og rosmarin køles af på en rist, så bunden ikke bliver blød.

    Serveres som det perfekte italienske madbrød til stort set al mad.

    Se også opskrift på klassisk italiensk ciabattabrød:

    Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
    Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
    Se opskrift her
    billede med ciabattabrød

    Se flere opskrifter

    • Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Ugen byder på mere tørt vejr og nogen sol landet over
    • Hold de plagsomme dyr ude af haven
    • FAKTA: Beskyt frugttræerne mod gnub- og gnavning
    • Pårørende redder livløs kvinde ud af brændende hus
    • Tyrkiske Erdem har aldrig før mærket et lignende jordskælv
    • Italien udsteder tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk