• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×
    Du er her: Forside › Grøntsager
    Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner

    Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner

    21. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 21. juli 2020

    Indhold

    1. Pinjekerner er en fast ingrediens i det italienske køkken. Her kan du lidt mere om de små kerner og hvad du kan bruge pinjekernerne til.
    2. Riste pinjekerner
    3. Anvendelse
    4. Kan man fryse pinjekerner?

    Pinjekerner er en fast ingrediens i det italienske køkken. Her kan du lidt mere om de små kerner og hvad du kan bruge pinjekernerne til.

    Pinjekerner er aflange og små frø, der kommer fra pinjetræet.

    Pinjekernerne bruges i det italienske køkken og i det hele taget i mange retter fra området omkring Middelhavet.

    Riste pinjekerner

    Pinjekerner kan sagtens anvendes som de er, men de bliver endnu bedre hvis de ristes af.

    Det kan du nemt gøre på panden, hvor pinjekernerne kommes på en varm pande, og ristes i kort tid.

    Pas på de ikke bliver for mørke.

    Ved at riste kernerne, får du den nøddeagtige smag tydeligere frem, og den er altså lækker.

    Anvendelse

    Pinjekernerne bruges især i den klassiske pesto, hvor den er en fast bestanddel.

    Men ristede pinjekerner er også gode i en salat.

    Prøv at anrette en salat med rucola i bunden, derpå skiver af parmaskinke og øverst lidt balsamico og ristede pinjekerner.

    Det er altså en lækker og nem forret.

    Men du kan også bruge pinjekernerne i blandt andet farsretter, hvor de eks. kan tilføre smag til frikadeller.

    Kan man fryse pinjekerner?

    Hvordan er det så med opbevaring og holdbarheden på de dyre pinjekerner?

    Du kan faktisk med fordel fryse pinjekernerne ned, og i fryseren kan de faktisk holde sig i op til 12 måneder.

    Og ellers er det godt at opbevare dem mørkt, eks. i et køkkenskab, og her er holdbarheden ca. tre måneder.

    Se flere opskrifter

    • billederesultat for italienske kartofler med rosmarin
      Italienske kartofler med rosmarin (nemme ovnkartofler)
    • billederesultat for grønne bønner med hvidløg
      Grønne bønner med hvidløg (tilbehør til kødretter)

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto
    • Pizza Margherita - nem familiepizza i bradepande

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Chok: Sådan blev kongen afsløret
    • Forbudt at køre over broen
    • Snedig sommerferie-snyd
    • Billeder vækker opsigt
    • Lukker helt 1. december
    • Apple-advarsel: Kan intet gøre

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2025 · Italienskmad.dk

    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OKAfvis