• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Sovs og marinade

    Hjemmelavet pesto - opskrift på lækker italiensk pesto

    Hjemmelavet pesto - opskrift på lækker italiensk pesto

    18. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 18. juli 2020

    Indhold

    1. Her er den bedste opskrift på lækker og hjemmelavet pesto, der er meget nem at lave selv. Italiensk pesto er bla. med olivenolie, basilikum og pinjekerner.
    2. Opskrift på hjemmelavet pesto
    3. Hjemmelavet pesto - opskrift på lækker italiensk pesto
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips
    5. Holdbarhed

    Her er den bedste opskrift på lækker og hjemmelavet pesto, der er meget nem at lave selv. Italiensk pesto er bla. med olivenolie, basilikum og pinjekerner.

    Hjemmelavet pesto er så utrolig nem at lave selv, for det tager ganske få minutter at blende en italiensk pesto sammen.

    Pesto er en hjørnesten i det italiensk køkken, hvor du blandt andet kan vende den sammen med pasta til en nem ret.

    Brug også den hjemmelavede pesto i sandwich - eller som smagsgiver til så meget andet.

    Den italienske pesto laves blandt andet med olivenolie, friske blade basilikum, lidt hvidløg og ristede pinjekerner.

    Her er den klassiske opskrift på pesto.

    Opskrift på hjemmelavet pesto

    billederesultat for hjemmelavet pesto
    Udskriv

    Hjemmelavet pesto - opskrift på lækker italiensk pesto

    Her er den bedste opskrift på lækker og hjemmelavet pesto, der er meget nem at lave selv. Italiensk pesto er bla. med olivenolie, basilikum og pinjekerner.
    Ret Sovs og dressing
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 10 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Antal 4
    Kalorier 300kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 1 deciliter olivenolie selvfølgelig italiensk
    • 1 fed hvidløg hakkes groft
    • 1 potte basilikum svarende til 2-3 håndfulde basilikumsblade
    • 30 gram pinjekerner ristes på panden
    • 45 gram parmesan gerne friskrevet
    • Lidt citronsaft ca. 1 spiseskefuld friskpresset
    • salt og friskkværnet peber

    Sådan gør du

    • Hæld olivenolie i din blender. Til en hjemmelavet pesto fra Italien anvendes naturligvis italiensk olivenolie.
    • Hvidløg hakkes groft og bladene pilles af basilikumsplanten, hvorefter de kommes ned til olien.
    • Rist pinjekernerne let på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke. Kom dem ned i blenderen.
    • Tilsæt parmesan sammen med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
    • Blend nu din pesto, og smag den til med med bla. citron, salt og peber.

    Tips

    Hjemmelavet pesto kan anvendes med det samme, blandt andet til at vende sammen med pasta til en pasta med pesto. En italiensk klassiker.

    Holdbarhed

    Den hjemmelavede pesto opbevares på køl.

    Her kan den holde sig op til en uges tid. Men husk at stille den i køleskabet straks efter brug.

    Se flere opskrifter

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk