• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Hovedretter › Italiensk grillkylling med citron og hvidløg

    Italiensk grillkylling med citron og hvidløg

    Italiensk grillkylling med citron og hvidløg

    20. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 20. juli 2020

    Indhold

    1. Her er min opskrift på italiensk grillkylling, hvor kyllingen foldes ud og pensles med bla. citron og hvidløg. Kyllingen skal grilles i ca. 45 minutter.
    2. Opskrift på italiensk grillkylling
    3. Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
      1. Ingredienser  
      2. Sådan gør du 
    4. Tips

    Her er min opskrift på italiensk grillkylling, hvor kyllingen foldes ud og pensles med bla. citron og hvidløg. Kyllingen skal grilles i ca. 45 minutter.

    Sådan laver du en lækker og sprød grillkylling som i Italien.

    Skøn kylling på grillen, og den pensles løbende med den dejlige marinade, der er lavet med citron og hvidløg.

    Grillkyllingen er beregnet til fire personer.

    Opskrift på italiensk grillkylling

    billederesultat for italiensk grillkylling

    Italiensk grillkylling med citron og hvidløg

    Holger Rørby Madsen
    Her er min opskrift på italiensk grillkylling, hvor kyllingen foldes ud og pensles med bla. citron og hvidløg. Kyllingen skal grilles i ca. 45 minutter.
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t
    Ret Hovedret
    Køkken Italiensk
    Antal 4
    Kalorier 230 kcal

    Ingredienser
      

    • 1 hel kylling på ca. 1,4 kilo

    Marinade

    • 1 deciliter olivenolie
    • 4 fed hvidløg meget finthakkede eller pressede
    • 1 citron saften af citronen
    • 1 teskefuld rosmarin tørret, kan udelades
    • salt og friskkværnet peber

    Sådan gør du
     

    • Grillen varmes op til en temperatur på cirka 200 grader, og du tilberede en italiensk grillkylling ved indirekte varme.
    • Kyllingen lægges med ryggen opad på et skærebræt, hvorefter du klipper ned på begge sider af rygsøjlen, og fjerner den helt. Brug en god fjerkræsaks.
    • Fold derefter kyllingen ud som du ser på billedet. Det er meget nemt.
    • Rør ingredienserne til marinaden sammen, og smag den til.
    • Pensl kyllingen med hvidløgsmarinaden og krydr kyllingen med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
    • Læg kyllingen på grillen, hvor den grilles ved indirekte varme. Du kan også lægge din grillkylling i alubakke, som så stilles på grillristen.
    • Den italienske grillkylling skal nu have cirka 45 minutter - måske fem minutter mere, afhængig af varmen.
    • Undervejes pensles kyllingen løbende med marinade, så den virkelig får den gode smag.
    Keyword grill, kylling

    Tips

    Den færdige grillkylling hviler 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.

    Servér eventuelt med disse tilbehør:

    Italienske kartofler med rosmarin (nemme ovnkartofler)
    Her er en nem opskrift på italienske kartofler med rosmarin. Det er lækre ovnkartofler, der bages ca. 35 minutter i ovnen med rosmarin, olie og balsamico.
    Se opskrift her
    billederesultat for italienske kartofler med rosmarin
    Italienske pommes frites stegt i pande
    Sådan laver du nemt lækre pommes frites med smag af Italien. Kartoffelstængerne steges i olie i pande, inden de vendes med friske, italienske krydderurter.
    Se opskrift her
    billederesultat for italienske pommes frites
    Mozzarella salat med avocado og spinat
    Her er en nem opskrift på mozzarella salat med avocado og spinat, og det er en dejlig salat fra det italienske køkken. Bruges blandt andet til pastaretter.
    Se opskrift her
    billederesultat for mozzarella salat med avocado
    « Italienske pommes frites stegt i pande
    Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner »

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Publikum kan blive en ekstra modstander for Holger Rune
    • Hjemmebanehelten Leclerc jagter første point i Monaco
    • Skoleskyderi udløser advarsel i ny Stranger Things-sæson
    • Rejseselskaber: Folk bruger flere penge på rejsen end før corona
    • Endnu et hollandsk skib er taget for ulovlig fiskeri i Nordsøen
    • Teaterchef på Aveny-T stopper efter mistet tillid fra bestyrelse

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2022 · Italienskmad.dk