Her er en nem opskrift på italienske kartofler med rosmarin. Det er lækre ovnkartofler, der bages ca. 35 minutter i ovnen med rosmarin, olie og balsamico.
Italienske kartofler er nemme at lave i ovnen, hvor de vendes med frisk rosmarin, olie og en sjat balsamico.
Bag dem en god halv times tid, hvorefter de kan serveres til de fleste retter med kød.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på italienske kartofler
Opskrift
Italienske kartofler med rosmarin (nemme ovnkartofler)
Her er en nem opskrift på italienske kartofler med rosmarin. Det er lækre ovnkartofler, der bages ca. 35 minutter i ovnen med rosmarin, olie og balsamico.
Antal 4
Kalorier 180kcal
Ingredienser
- 650 gram kartofler helst små kartofler
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde balsamico
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Et ovnfast fad eller bradepande smøres med olivenolie.
- Vask kartoflerne og dup dem tørre. De skal ikke skæres ud. Kom kartoflerne i fadet.
- Hæld olivenolie og balsamico over kartoflerne.
- Ingen italienske kartofler uden rosmarin, så pluk en lille håndfuld friske rosmarinblade og kom dem ved kartoflerne.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og vend det hele rundt, så smagsstofferne fordeles.
- Bag de italienske kartofler i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kartoflerne er møre. Det afhænger også af hvor store de er, men det plejer at passe med ca. 35 minutter.
Tips
Italienske kartofler serveres straks, og de er gode som tilbehør til mange kødretter, herunder både stegt kylling og bøf.
Har du større kartofler, skal de deles i mindre både.
Brug blandt andet kartoflerne til denne opskrift:
Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn
En nem og lækker opskrift på italiensk kylling. Kyllingen parteres, og steges i et fad i ovnen med masser af olivenolie, rosmarin og citron. God aftensmad.
Se opskrift her
Bidrag med din mening