• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×
    Du er her: Forside › Recipes › Hovedretter
    Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn

    Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn

    11. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 11. juli 2020

    Indhold

    1. En nem og lækker opskrift på italiensk kylling. Kyllingen parteres, og steges i et fad i ovnen med masser af olivenolie, rosmarin og citron. God aftensmad.
    2. Opskrift på italiensk kylling
    3. Opskrift
    4. Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    5. Tips

    En nem og lækker opskrift på italiensk kylling. Kyllingen parteres, og steges i et fad i ovnen med masser af olivenolie, rosmarin og citron. God aftensmad.

    Italiensk kylling er virkelig en lækker måde at tilberede kylling på med tydelig smag af Italien.

    Kyllingen parteres og steges i ovnen sammen med rosmarin og citron, og en bedre kyllingeret fås næsten ikke.

    Opskriften er beregnet til fire personer som en dejlig hovedret.

    Opskrift på italiensk kylling

    Opskrift

    billederesultat for italiensk kylling
    Udskriv

    Italiensk kylling med citron og rosmarin i ovn

    En nem og lækker opskrift på italiensk kylling. Kyllingen parteres, og steges i et fad i ovnen med masser af olivenolie, rosmarin og citron. God aftensmad.
    Ret Hovedret
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 10 minutter minutter
    Tilb. tid 50 minutter minutter
    Samlet tid 1 time time
    Antal 4
    Kalorier 240kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 1 hel kylling på ca. 1,4 kilo, parteret
    • olivenolie spar ikke på den
    • rosmarin masser af den
    • 1 citron
    • salt og friskkværnet peber
    • 2 deciliter bouillon gerne kylling eller høns

    Sådan gør du

    • Forvarm ovnen til 200 gader varmluft.
    • Kyllingen parteres i henholdsvis over- og underlår og vinger, mens brystfileterne halveres.
    • Fordel kyllingestykkerne i et smurt og ildfast fad.
    • Hæld olivenolie over kyllingen, og du skal ikke spare på olien. En italiensk kylling fortjener rigeligt med olivenolie - gerne den gode italienske.
    • Fordel friske rosmarinblade over kyllingestykkerne. Halvér citronen og pres saften ud på kyllingen. Læg gerne de halve citroner med i fadet.
    • Krydr med salt og friskkværnet peber.
    • Til sidst kommes et par deciliter bouillon i bunden af fadet - det giver en skøn sky til den færdigstegte kylling.
    • Stil fadet med den italienske kylling ind i ovnen, hvor den steges i ca. 45-50 minutter.

    Tips

    Italiensk kylling serveres straks - og dryp gerne en skefuld af skyen op over kyllingestykkerne lige inden du stiller fadet på bordet.

    Den lækre kylling serveres eventuelt med bagte peberfrugter og lækre kartofler fra ovnen. Og gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

    Se flere opskrifter

    • billederesultat for italiensk kartoffelsuppe
      Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • billederesultat for kylling i fad
      Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • billederesultat for italiensk grillkylling
      Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • billederesultat for italiensk æggekage
      Italiensk æggekage med kartofler (opskrift på frittata)

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto
    • Pizza Margherita - nem familiepizza i bradepande

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Chok: Sådan blev kongen afsløret
    • Forbudt at køre over broen
    • Snedig sommerferie-snyd
    • Billeder vækker opsigt
    • Lukker helt 1. december
    • Apple-advarsel: Kan intet gøre

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2025 · Italienskmad.dk

    Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OKAfvis