Bagte peberfrugter er typisk italiensk, og det er meget nemt at bage peberfrugterne i ovnen. Efterbagning pilles skindet let af, og så er de klar til brug.
De bagte peberfrugter får mig altid straks til at tænke på de gode spisesteder i Italien, hvor man ofte ser peberfrugterne indgå i mange lækre retter.
Peberfrugterne er dog heldigvis nemme at klare selv, hvor de blot klargøres og bages et kvarters tid i ovnen.
Derefter kan du spise dem med det samme - eller lige lade dem køle ned og fjerne skindet.
Derefter de ovnbagte eller grillede peberfrugter perfekte i alt fra salater til en god pastaret. Eller blot som tilbehør.
Du skal beregne en rød peberfrugt pr. person - så fire peberfrugter til fire personer.
Opskrift på bagte peberfrugter

Bagte peberfrugter - en italiensk klassiker
Ingredienser
- 4 røde peberfrugter
- Lidt olivenolie til pensling
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft - eller 220 grader almindelig over- og undervarme.
- Peberfrugterne skylles og deles i kvarte. Fjern hinder og kerner.
- Læg de kvarte peberfrugter på bageplade med bagepapir, og pensl dem med olie.
- Peberfrugterne bages i ca. 15 minutter - eller indtil skindet er sort de fleste steder på peberfrugterne.
- Tag de bagte peberfrugter ud af ovnen, og læg dem i en skål. Beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm.
- Når peberfrugterne er kølet af, kan du nemt trække skindet af dem.
Tips
De bagte peberfrugter kan bare nydes som de er. Brug dem blandt andet som tilbehør til kylling, oksekød og meget andet.
Eller skær peberfrugterne i strimler, som vendes med store pastarør, frisk basilikum, oregano og lidt olivenolie.
Bidrag med din mening