• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Brød

    Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift

    Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift

    8. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 9. juli 2020

    Indhold

    1. Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
    2. Opskrift på ciabattabrød
    3. Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.

    Her kan du se hvordan du nemt bager ciabattabrød, der er det klassiske brød med store huller fra Italien.

    Du bliver måske overrasket hvor nemt det er, og du kommer helt sikkert til at bage dette brød mange gange.

    Brug det lækre ciabatta som madbrød, til bruschetta eller hvad du har lyst til.

    Opskrift på ciabattabrød

    billede med ciabattabrød
    Udskriv

    Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift

    Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
    Ret Brød
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Hævetid 5 timer
    Samlet tid 5 timer 25 minutter
    Antal 1
    Kalorier 220kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 350 gram vand skal være lunkent vand
    • 5 gram gær
    • 1 teske sukker
    • 400 gram hvedemel Manitoba eller andet hvedemel med højt proteinindhold
    • 1 teskefuld salt

    Sådan gør du

    • Vej vand af i en skål, og rør gær og sukker helt ud i vandet.
    • Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen igennem så den netop er samlet. Ikke mere end det.
    • Beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm (for at holde på fugten i dejen), og derefter et rent viskestykke.
    • Stil dejen til dit ciabattabrød lunt på køkkenbordet, hvor det nu skal stå og hæve i ca. fem timer.
    • Ovnen forvarmes til 275 grader - ciabatta bages ved høj varme.
    • Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Dejen er lidt til den tynde side, og sådan skal den være for at du får de klassiske store huller i brødet.
    • Med en dejskraber eller lidt vand på fingrene kan du nu folde dejen op over sig selv fra alle fire sider, hvilket strammer brødet op. HUSK: Dejen skal IKKE æltes!
    • Flyt forsigtigt dejen over på en bagepalde med bagepapir, og træk eventuelt brødet ud i ønsket længde.
    • Bagetid: Ciabattabrød bages midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 275 grader varmluft, og du kan med fordel lukke dampen ud af ovnen lidt før brødet er færdigbagt.

    Tips

    Lad det færdigbagte ciabattabrød køle af på en rist, og så kan du ellers nyde det lækre, italiensk brød med de store huller.

    Se flere opskrifter

    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk