Lasagne er italiensk, men også en nationalret i Danmark. Her får du en lækker opskrift på en italiensk lasagne med seks lag pastaplader og masser af fyld.
Der findes utallige varianter af lasagne, men her får du god og gedigen opskrift med masser af smag. Og så er den nem at lave.
En lækker og klassisk lasagne med hakket oksekød i den smagfulde kødsovs, seks lag pastaplader og den lækre bechamelsauce (som jo er en hvid sovs).
Top lasagnen med mozzarella eller en anden ost - eller drop osten. Lasagnen er bestemt lige så god uden ost, men det er op til dig.
Opskrift på lasagne
Opskrift

Lasagne - hjemmelavet lasagne med seks lag pasta
Lasagne er italiensk, men også en nationalret i Danmark. Her får du en lækker opskrift på en italiensk lasagne med seks lag pastaplader og masser af fyld.
Antal 4
Kalorier 325kcal
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
- 1 stort rødløg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 3 stængler bladselleri i små tern
- 3 alm. gulerødder i små tern
- 1 teskefuld oregano tørret
- 1 teskefuld basilikum tørret
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 7 deciliter vand
- 1 bouillonterning høns, grøntsags eller okse
- 0,5 citron saften af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 2 spiseskefulde smør ca. 50 gram
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter mælk måske lidt mere
- muskatnød reven
- Lidt citronsaft
- Lidt sukker
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 18 lasagneplader pastaplader
- mozzarella kan undlades
Sådan gør du
- Løg og hvidløg sauteres af i olivenolie i en god gryde. Det skal ikke tage farve, men blot sautere et par minutter.
- Tilsæt så bladselleri og gulerødder, og lad det stege med et par minutter mere.
- Derefter tilsættes oregano sammen med basilikum, hakkede tomater, tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op og derefter simre.
- I en pande brunes det hakkede oksekød grundigt ved en god varme. Kødet skal ikke kun skifte farve - det skal have en stegeskorpe, fordi det giver smag til din lasagne. Derfor bruner jeg kødet i en pande.
- Kom det brunede oksekød over i gryden, og lad nu kødsovsen stå og simre mens du laver bechamelsauce.
- Her smeltes smør i en gryde og når det næsten er brust af, tilsætter du hvedemel og pisker det rundt.
- Pisk derefter mælk i indtil en passende konsistens er nået, og du skal bruge cirka fire deciliter mælk. Muligvis lidt mere. En bechamelsauce skal ikke være for tyk - men heller ikke for tynd. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Riv også lidt muskatnød i. Lad bechamelsovsen simre fem minutter for at fjerne melsmagen.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Find et lasagne fad frem, som passer med tre pastaplader ved siden af hinanden i hver lag. Det er det nemmeste, og så er du fri for at brække pastapladerne i stykker.
- Smør fadet med lidt olie, og byg derefter din lasagne op. Start med et lag kødsovs, derefter lidt bechamelsauce og så et lag pastaplader. Pas på med ikke at komme for meget fyld mellem hvert lag, og denne opskrift passer til seks lag plader.
- Fortsæt på samme med kødsovs, bechamelsovs og pastaplader, hvor du til sidst slutter med at kødsovs, bechamelsovs og mozzarella (eller anden ost).
- Stil lasagnen ind i ovnen, og her skal den have 30 minutter.
Tips
En færdigbagt lasagne må gerne lige stå og hvile/køle lidt af inden servering, hvor den også samler sig.
Så giv den lige 10 minutter inden den sættes på bordet og skæres ud.
Bidrag med din mening