• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Pastaretter

    Lasagne - hjemmelavet lasagne med seks lag pasta

    Lasagne - hjemmelavet lasagne med seks lag pasta

    8. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 10. juli 2020

    Indhold

    1. Lasagne er italiensk, men også en nationalret i Danmark. Her får du en lækker opskrift på en italiensk lasagne med seks lag pastaplader og masser af fyld.
    2. Opskrift på lasagne
    3. Lasagne - hjemmelavet lasagne med seks lag pasta
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Lasagne er italiensk, men også en nationalret i Danmark. Her får du en lækker opskrift på en italiensk lasagne med seks lag pastaplader og masser af fyld.

    Der findes utallige varianter af lasagne, men her får du god og gedigen opskrift med masser af smag. Og så er den nem at lave.

    En lækker og klassisk lasagne med hakket oksekød i den smagfulde kødsovs, seks lag pastaplader og den lækre bechamelsauce (som jo er en hvid sovs).

    Top lasagnen med mozzarella eller en anden ost - eller drop osten. Lasagnen er bestemt lige så god uden ost, men det er op til dig.

    Opskrift på lasagne

    billederesultat for lasagne
    Udskriv

    Lasagne - hjemmelavet lasagne med seks lag pasta

    Lasagne er italiensk, men også en nationalret i Danmark. Her får du en lækker opskrift på en italiensk lasagne med seks lag pastaplader og masser af fyld.
    Ret Hovedret
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 30 minutter
    Tilb. tid 30 minutter
    Samlet tid 1 time
    Antal 4
    Kalorier 325kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 500 gram hakket oksekød med ca. 10% fedt
    • 1 stort rødløg finthakket
    • 4 fed hvidløg finthakket
    • 3 stængler bladselleri i små tern
    • 3 alm. gulerødder i små tern
    • 1 teskefuld oregano tørret
    • 1 teskefuld basilikum tørret
    • 2 dåser hakkede tomater
    • 3 spiseskefulde tomatpasta
    • 7 deciliter vand
    • 1 bouillonterning høns, grøntsags eller okse
    • 0,5 citron saften af en halv citron
    • salt og friskkværnet peber

    Bechamelsauce

    • 2 spiseskefulde smør ca. 50 gram
    • 2 spiseskefulde hvedemel
    • 4 deciliter mælk måske lidt mere
    • muskatnød reven
    • Lidt citronsaft
    • Lidt sukker
    • salt og friskkværnet peber

    Desuden

    • 18 lasagneplader pastaplader
    • mozzarella kan undlades

    Sådan gør du

    • Løg og hvidløg sauteres af i olivenolie i en god gryde. Det skal ikke tage farve, men blot sautere et par minutter.
    • Tilsæt så bladselleri og gulerødder, og lad det stege med et par minutter mere.
    • Derefter tilsættes oregano sammen med basilikum, hakkede tomater, tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op og derefter simre.
    • I en pande brunes det hakkede oksekød grundigt ved en god varme. Kødet skal ikke kun skifte farve - det skal have en stegeskorpe, fordi det giver smag til din lasagne. Derfor bruner jeg kødet i en pande.
    • Kom det brunede oksekød over i gryden, og lad nu kødsovsen stå og simre mens du laver bechamelsauce.
    • Her smeltes smør i en gryde og når det næsten er brust af, tilsætter du hvedemel og pisker det rundt.
    • Pisk derefter mælk i indtil en passende konsistens er nået, og du skal bruge cirka fire deciliter mælk. Muligvis lidt mere. En bechamelsauce skal ikke være for tyk - men heller ikke for tynd. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Riv også lidt muskatnød i. Lad bechamelsovsen simre fem minutter for at fjerne melsmagen.
    • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    • Find et lasagne fad frem, som passer med tre pastaplader ved siden af hinanden i hver lag. Det er det nemmeste, og så er du fri for at brække pastapladerne i stykker.
    • Smør fadet med lidt olie, og byg derefter din lasagne op. Start med et lag kødsovs, derefter lidt bechamelsauce og så et lag pastaplader. Pas på med ikke at komme for meget fyld mellem hvert lag, og denne opskrift passer til seks lag plader.
    • Fortsæt på samme med kødsovs, bechamelsovs og pastaplader, hvor du til sidst slutter med at kødsovs, bechamelsovs og mozzarella (eller anden ost).
    • Stil lasagnen ind i ovnen, og her skal den have 30 minutter.

    Tips

    En færdigbagt lasagne må gerne lige stå og hvile/køle lidt af inden servering, hvor den også samler sig.

    Så giv den lige 10 minutter inden den sættes på bordet og skæres ud.

    Se flere opskrifter

    • Spaghetti med kødsovs - klassisk italiensk pastaret
    • Nem pastaret med parmaskinke på 15 min.

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk