• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Pastatyper

    Mezzi Paccheri - store pastarør fra Napoli

    Mezzi Paccheri - store pastarør fra Napoli

    3. juli 2020 Redaktion Opdat.: 9. juli 2020

    Mezzi Paccheri er store pastarør lavet af durumhveden semolina og vand. Du kan spise pastaen både med og uden fyld.

    Mezzi Paccheri er pastarør, som mest af alt minder om en vandslange klippet i stykker på cirka tre centimeter. 

    Mezzi betyder ‘halv’, så Mezzi Paccheri er i virkeligheden en halv Paccheri. Navnet Paccheri betyder ‘slag’, som når man giver noget et let slag med flad hånd - og henviser formentlig til den lyd, det giver, når man hælder tyk sauce på pastaen. 

    Mezzi Paccheri stammer fra Campania, som er den region i Italien, hvor Napoli ligger. Pastaen er for det meste lavet udelukkende af durumhveden semolina og vand og får sin ru overflade fra de bronzeforme, som den støbes i. 

    I gamle dage blev den kaldt en fattigmandspasta, fordi den udelukkende er lavet af mel og vand, og fordi man ikke skal bruge særlig meget pasta til hver portion, fordi pastastykkerne er så store. 

    Mezzi Paccheri kan både tilberedes med fyld, enten i form af ricotta eller bolognese, eller uden fyld, men typisk med en tyk sauce.

    Mezzi Paccheri
    Mezzi Paccheri er lavet af durumhveden semolina og vand.

    Se flere opskrifter

    • Lasagneplader - aflange pastaplader til lasagne
    • Maccheroni - også kendt som macaroni eller makaroni

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk