• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Krydderurter

    Oregano

    Oregano

    9. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 9. juli 2020

    Indhold

    1. Oregano er en af de mest kendte krydderurter i det italienske køkken. Vi bruger det blandt andet på pizza, og her er lidt fakta om den velsmagende urt.
    2. Mange arter oregano
    3. Sund krydderurt

    Oregano er en af de mest kendte krydderurter i det italienske køkken. Vi bruger det blandt andet på pizza, og her er lidt fakta om den velsmagende urt.

    Oregano har ofte kælenavnet pizza-urt, og det fortæller meget godt historien om hvor populær en krydderurt den er i det italienske køkken.

    Der findes en del forskellige sorter af oregano, og den skal ikke forveksles med merian - selvom de to krydderurter smager meget ens.

    I forhold til brugen af de to krydderurter, kan man tilsætte oreganoen undervejs i sin madlavning - mens merian er bedst at komme i maden lige før den er færdig.

    Mange arter oregano

    Begge tilhører den såkaldte læbeblomstfamilie, og der findes mere end 35 forskellige slags arter. Så det er ikke så underligt, at det kan være svært at skelne dem fra hinanden.

    Smagen er dog ikke til at tage fejl af. Og verden over anvendes oregano til både pizza, lasagne og mange andre af de klassiske italienske retter.

    Sund krydderurt

    Vi bruger den oftest i tørret form, men prøv også at anvende frisk oregano, som jeg synes indeholder endnu mere smag. Her pilles bladene af og anvendes.

    Oregano er en sund krydderurt, der tidligere blev anvendt som lægemiddelplante. Man siger blandt andet, at den skulle hjælpe mod både køresyge og søsyge.

    Se flere opskrifter

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Ugen byder på mere tørt vejr og nogen sol landet over
    • Hold de plagsomme dyr ude af haven
    • FAKTA: Beskyt frugttræerne mod gnub- og gnavning
    • Pårørende redder livløs kvinde ud af brændende hus
    • Tyrkiske Erdem har aldrig før mærket et lignende jordskælv
    • Italien udsteder tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk