• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Krydderurter

    Basilikum

    Basilikum

    12. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 12. juli 2020

    Indhold

    1. Basilikum er en af de mest anvendte krydderurter i det italienske køkken. Det er meget aromatisk plante, der indgår i mange retter med italiensk mad.
    2. Lugt og smag
    3. Oprindelse
    4. Anvendelse
    5. Forskellige slags basilikum

    Basilikum er en af de mest anvendte krydderurter i det italienske køkken. Det er meget aromatisk plante, der indgår i mange retter med italiensk mad.

    Basilikum er en fast bestanddel af det italiensk køkken, og den stærkt aromatiske krydderurt indgår i et utal af retter fra Italien.

    Basilikumsbladene er nemlig gode sammen med alt fra pasta til tomater, ost og mange andre af de typiske ingredienser i italiensk mad.

    Lugt og smag

    Når man nulrer et basilikumsblad mellem fingrene, er man ikke i tvivl om, at dette er basilikum.

    Basilikum dufter en del af blandt andet nelliker, mens smagen blandt andet kommer æteriske olier som linalool, kineol og metylchavicol.

    Til sammen danner de den velkendte duft og smag i basilikum, som man kan kende på lang afstand.

    Oprindelse

    Selvom mange måske opfatter basilikum som en plante fra Italien og det øvrige Middelhavsområde, så er oprindelsen faktisk en anden.

    Basilikumsplanten stammer nemlig fra det sydøstlige Asien, men i 1600-tallet nåede den frem til Italien, og herfra blev den udbredt til andre europæiske lande.

    Anvendelse

    Basilikum indgår som sagt i et utal af italienske retter, og den er perfekt sammen med blandt andet pasta.

    Faktisk kan du lave en ganske simpel pastaret blot med kogt pasta, olivenolie og friske basilikumblade. Vend det rundt og smag til med friskkværnet peber.

    Derudover giver den masser af smag til alt fra den klassiske kødsovs til pizza og meget andet.

    Forskellige slags basilikum

    Mest udbredt er den grønne basilikum, som er den man typisk støder på i supermarkederne.

    Men den findes også i andre varianter. Det drejer sig om den røde basilikum, der i smag er næsten som den grønne.

    Derudover er der citronbasilikum, kanelbasilikum og thaibasilikum. Naturligvis med smag af henholdsvis citrus, kanel og en lidt krydret smag.

    Se flere opskrifter

    • Oregano

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk