• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Pizza

    Pizzadej - italiensk opskrift på dej til pizza

    Pizzadej - italiensk opskrift på dej til pizza

    10. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 10. juli 2020

    Indhold

    1. Her er en klassisk opskrift på pizzadej fra Italien. En nem og lækker dej til pizza - præcist som italienerne elsker den. Pizzadejen skal hæve 1 time.
    2. Opskrift på pizzadej
    3. Pizzadej - italiensk opskrift på dej til pizza
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Her er en klassisk opskrift på pizzadej fra Italien. En nem og lækker dej til pizza - præcist som italienerne elsker den. Pizzadejen skal hæve 1 time.

    Pizzadej som mama laver den i Italien. Uden røremaskine, men æltet i hånden, og du kan glæde dig til en fremragende pizza.

    Pizzadejen er nem at lave, og den skal blot hæve en time, så er den klar til den store pizzabagning.

    Opskriften passer med pizza til fire personer.

    Opskrift på pizzadej

    billederesultat for pizzadej
    Udskriv

    Pizzadej - italiensk opskrift på dej til pizza

    Her er en klassisk opskrift på pizzadej fra Italien. En nem og lækker dej til pizza - præcist som italienerne elsker den. Pizzadejen skal hæve 1 time.
    Ret Brød
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 20 minutter
    Hævetid 1 time
    Samlet tid 1 time 15 minutter
    Antal 4
    Kalorier 185kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 500 gram vand lunkent, svarer til 5 deciliter
    • 50 gram gær en hel pakke
    • 800 gram italiensk hvedemel tipo 00, cirka mængde
    • 1 teskefuld salt med lidt top
    • 5 spiseskefulde olivenolie

    Sådan gør du

    • Du skal bruge to skåle, og i den ene skål blandes hvedemel med salt.
    • I den anden røres gæren ud i vand, hvorefter der tilsættes 6 spiseskefulde af melet. Rør det ud og lad det stå som en fordej i ca. 10 minutter.
    • I skålen med hvedemel laves en lille fordybning, hvor fordejen nu tilsættes sammen med olivenolie. Saml dejen med hænderne i skålen.
    • Læg din pizzadej ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem med hænderne. Mængden af mel er altid vejledende, så tilsæt lidt mere hvis det er nødvendigt.
    • Den færdigæltede pizzadej lægges tilbage i skålen, smit et lille kryds på toppen af dejen, og beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm plus et rent viskestykke.
    • Lad pizzadejen hvile et lunt sted i cirka en time, og så er den klar til at bage skønne pizzaer med fyld efter eget ønske.

    Tips

    Den færdige pizzadej deles i ønskede portioner, der rulles tyndt ud.

    Fyld kan være tomatsauce, parmaskinke, oregano og meget andet - men prøv også en kartoffelpizza med tynde kartoffelskiver, olivenolie og rosmarin.

    Se flere opskrifter

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Ugen byder på mere tørt vejr og nogen sol landet over
    • Hold de plagsomme dyr ude af haven
    • FAKTA: Beskyt frugttræerne mod gnub- og gnavning
    • Pårørende redder livløs kvinde ud af brændende hus
    • Tyrkiske Erdem har aldrig før mærket et lignende jordskælv
    • Italien udsteder tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk