Mezzi Paccheri er store pastarør lavet af durumhveden semolina og vand. Du kan spise pastaen både med og uden fyld.
Mezzi Paccheri er pastarør, som mest af alt minder om en vandslange klippet i stykker på cirka tre centimeter.
Mezzi betyder ‘halv’, så Mezzi Paccheri er i virkeligheden en halv Paccheri. Navnet Paccheri betyder ‘slag’, som når man giver noget et let slag med flad hånd - og henviser formentlig til den lyd, det giver, når man hælder tyk sauce på pastaen.
Mezzi Paccheri stammer fra Campania, som er den region i Italien, hvor Napoli ligger. Pastaen er for det meste lavet udelukkende af durumhveden semolina og vand og får sin ru overflade fra de bronzeforme, som den støbes i.
I gamle dage blev den kaldt en fattigmandspasta, fordi den udelukkende er lavet af mel og vand, og fordi man ikke skal bruge særlig meget pasta til hver portion, fordi pastastykkerne er så store.
Mezzi Paccheri kan både tilberedes med fyld, enten i form af ricotta eller bolognese, eller uden fyld, men typisk med en tyk sauce.
Bidrag med din mening