• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Is

    Hjemmelavet italiensk is - gelato med mælk

    Hjemmelavet italiensk is - gelato med mælk

    9. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 9. juli 2020

    Indhold

    1. Her er en nem opskrift på hjemmelavet italiensk is, der også kaldes gelato. Typisk opskrift på is fra Italien, hvor den cremede is laves med mælk.
    2. Opskrift på italiensk is
    3. Hjemmelavet italiensk is - gelato med mælk
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Her er en nem opskrift på hjemmelavet italiensk is, der også kaldes gelato. Typisk opskrift på is fra Italien, hvor den cremede is laves med mælk.

    Denne opskrift på italiensk is er måske den mest anvendte i Italien, hvor isen laves med mælk.

    Isen kaldes gelato mantecato, og det er en mælkeis, der laves med sukker, vanilje og æggeblommer.

    Ganske simpelt, og en noget lettere is end den traditionelle flødeis.

    Italiensk is kan både laves på ismaskine og uden ismaskinen.

    Opskrift på italiensk is

    billederesultat for hjemmelavet italiensk is
    Udskriv

    Hjemmelavet italiensk is - gelato med mælk

    Her er en nem opskrift på hjemmelavet italiensk is, der også kaldes gelato. Typisk opskrift på is fra Italien, hvor den cremede is laves med mælk.
    Ret Dessert
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 20 minutter
    Tilb. tid 40 minutter
    Iscreme i køleskab (minimum) 2 timer
    Samlet tid 3 timer
    Antal 4
    Kalorier 225kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 6 deciliter sødmælk
    • 1 vaniljestang
    • 100 gram sukker
    • 6 æggeblommer pasteuriserede

    Sådan gør du

    • Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og det hele kommes i en gryde sammen med sødmælk og cirka halvdelen af sukkeret.
    • Varm mælken forsigtigt op til kogepunktet, og tag gryden af kogepladen. Fisk vaniljestangen op og smid den ud. Pas på mælken ikke brænder på!! Lad det køle lidt af.
    • Æggeblommerne piskes luftige sammen med resten af sukkeret. En elpisker er bedst til den opgave.
    • Hæld nu lidt af mælken i æggemassen mens du pisker.
    • Hæld så denne masse ned i gryden med mælken, og fortsæt med at piske, mens du varmer iscremen op indtil den får en cremet konsistens. Iscremen må IKKE koge!
    • Kom iscremen i køleskabet indtil den er kold.
    • Så kan du nu lave italiensk is på ismaskine eller uden. Kør isen på ismaskine i cirka 40 minutter, eller kom iscremen i en bøtte, der lægges på frost. Rør i isen hver halve time under indfrysningen, så du undgår at isen laver krystaller.

    Tips

    Hjemmelavet italiensk is kan laves og serveres som den er, men du kan også tilsætte andre smagsstoffer.

    Prøv eksempelvis at komme finthakket mørk chokolade i isen lige inden der er færdig.

    Se også denne lækre opskrift på italiensk sorbet:

    Asti sorbet is - lækker italiensk sorbet til dessert
    Klassisk opskrift på Asti sorbet is, der laves af den søde og mousserende Asti fra Piemonte. En nem opskrift på sorbet, der er fremragende som dessert.
    Se opskrift her
    billede med asti sorbet

    Se flere opskrifter

    • Lækker italiensk citronsorbet med eller uden ismaskine
    • Asti sorbet is - lækker italiensk sorbet til dessert

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden
    • Ældre kvinde mister livet i brand i Marstal
    • 18 omkom under storme i USA - millioner berørt af uvejr
    • Iransk milits dræbte fire pakistanske soldater
    • Tre partier ligger næsten lige dagen før finsk valg
    • SF-veteran i Bruxelles genopstiller ikke ved næste års valg

    Inspiration til god mad:

    Madbloggen.dk

    Jensens-Madblog.dk

    Newyorkernyheart.dk

    Madens Verden

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk