Klassisk opskrift på Asti sorbet is, der laves af den søde og mousserende Asti fra Piemonte. En nem opskrift på sorbet, der er fremragende som dessert.
Asti sorbet is er nem at lave, men smager så englene synger.
En skøn og let sorbet-is med den mousserende vin fra Asti-provinsen i Piemonte i det nordlige Italien.
Lav din Asti sorbet på en ismaskine, det er det nemmeste.
Men har du ikke en ismaskine, kan du sagtens stadig lave den. Hæld massen i en beholder, og stil den i fryseren. Rør jævnligt i ismassen mens den fryser ind.
Opskrift på Asti sorbet is
Opskrift
Asti sorbet is - lækker italiensk sorbet til dessert
Klassisk opskrift på Asti sorbet is, der laves af den søde og mousserende Asti fra Piemonte. En nem opskrift på sorbet, der er fremragende som dessert.
Antal 4
Kalorier 220kcal
Ingredienser
- 200 gram vand
- 150 gram sukker bare almindeligt sukker
- 4 deciliter Asti mousserende vin
Sådan gør du
- Vand og sukker koges op, så sukkeret er helt opløst i vandet.
- Tag gryden af kogepladen, og lad det køle en smule af.
- Hæld så forsigtigt Asti i sukkeropløsningen, og vend det roligt rundt.
- Stilles i køleskabet indtil det er koldt - det tager mindst et par timer, så start i god tid.
- Nu kan du køre din Asti sorbet is på ismaskine, hvor det tager cirka 45 minutter før den er klar.
Tips
Asti sorbet is er som sagt god til dessert, men brug den også gerne som mundrenser mellem to måltider.
Her skal der selvfølgelig ikke serveres ret stor mængde af isen.
Bidrag med din mening