Her er en nem opskrift på hjemmelavet italiensk is, der også kaldes gelato. Typisk opskrift på is fra Italien, hvor den cremede is laves med mælk.
Denne opskrift på italiensk is er måske den mest anvendte i Italien, hvor isen laves med mælk.
Isen kaldes gelato mantecato, og det er en mælkeis, der laves med sukker, vanilje og æggeblommer.
Ganske simpelt, og en noget lettere is end den traditionelle flødeis.
Italiensk is kan både laves på ismaskine og uden ismaskinen.
Opskrift på italiensk is
Opskrift
Hjemmelavet italiensk is - gelato med mælk
Her er en nem opskrift på hjemmelavet italiensk is, der også kaldes gelato. Typisk opskrift på is fra Italien, hvor den cremede is laves med mælk.
Antal 4
Kalorier 225kcal
Ingredienser
- 6 deciliter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 100 gram sukker
- 6 æggeblommer pasteuriserede
Sådan gør du
- Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og det hele kommes i en gryde sammen med sødmælk og cirka halvdelen af sukkeret.
- Varm mælken forsigtigt op til kogepunktet, og tag gryden af kogepladen. Fisk vaniljestangen op og smid den ud. Pas på mælken ikke brænder på!! Lad det køle lidt af.
- Æggeblommerne piskes luftige sammen med resten af sukkeret. En elpisker er bedst til den opgave.
- Hæld nu lidt af mælken i æggemassen mens du pisker.
- Hæld så denne masse ned i gryden med mælken, og fortsæt med at piske, mens du varmer iscremen op indtil den får en cremet konsistens. Iscremen må IKKE koge!
- Kom iscremen i køleskabet indtil den er kold.
- Så kan du nu lave italiensk is på ismaskine eller uden. Kør isen på ismaskine i cirka 40 minutter, eller kom iscremen i en bøtte, der lægges på frost. Rør i isen hver halve time under indfrysningen, så du undgår at isen laver krystaller.
Tips
Hjemmelavet italiensk is kan laves og serveres som den er, men du kan også tilsætte andre smagsstoffer.
Prøv eksempelvis at komme finthakket mørk chokolade i isen lige inden der er færdig.
Se også denne lækre opskrift på italiensk sorbet:
Asti sorbet is - lækker italiensk sorbet til dessert
Klassisk opskrift på Asti sorbet is, der laves af den søde og mousserende Asti fra Piemonte. En nem opskrift på sorbet, der er fremragende som dessert.
Se opskrift her
Bidrag med din mening