Her er en klassisk opskrift på pizzadej fra Italien. En nem og lækker dej til pizza - præcist som italienerne elsker den. Pizzadejen skal hæve 1 time.
Pizzadej som mama laver den i Italien. Uden røremaskine, men æltet i hånden, og du kan glæde dig til en fremragende pizza.
Pizzadejen er nem at lave, og den skal blot hæve en time, så er den klar til den store pizzabagning.
Opskriften passer med pizza til fire personer.
Opskrift på pizzadej
Opskrift
Pizzadej - italiensk opskrift på dej til pizza
Her er en klassisk opskrift på pizzadej fra Italien. En nem og lækker dej til pizza - præcist som italienerne elsker den. Pizzadejen skal hæve 1 time.
Antal 4
Kalorier 185kcal
Ingredienser
- 500 gram vand lunkent, svarer til 5 deciliter
- 50 gram gær en hel pakke
- 800 gram italiensk hvedemel tipo 00, cirka mængde
- 1 teskefuld salt med lidt top
- 5 spiseskefulde olivenolie
Sådan gør du
- Du skal bruge to skåle, og i den ene skål blandes hvedemel med salt.
- I den anden røres gæren ud i vand, hvorefter der tilsættes 6 spiseskefulde af melet. Rør det ud og lad det stå som en fordej i ca. 10 minutter.
- I skålen med hvedemel laves en lille fordybning, hvor fordejen nu tilsættes sammen med olivenolie. Saml dejen med hænderne i skålen.
- Læg din pizzadej ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem med hænderne. Mængden af mel er altid vejledende, så tilsæt lidt mere hvis det er nødvendigt.
- Den færdigæltede pizzadej lægges tilbage i skålen, smit et lille kryds på toppen af dejen, og beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm plus et rent viskestykke.
- Lad pizzadejen hvile et lunt sted i cirka en time, og så er den klar til at bage skønne pizzaer med fyld efter eget ønske.
Tips
Den færdige pizzadej deles i ønskede portioner, der rulles tyndt ud.
Fyld kan være tomatsauce, parmaskinke, oregano og meget andet - men prøv også en kartoffelpizza med tynde kartoffelskiver, olivenolie og rosmarin.
Bidrag med din mening