Her er den bedste opskrift på lækker og hjemmelavet pesto, der er meget nem at lave selv. Italiensk pesto er bla. med olivenolie, basilikum og pinjekerner.
Hjemmelavet pesto er så utrolig nem at lave selv, for det tager ganske få minutter at blende en italiensk pesto sammen.
Pesto er en hjørnesten i det italiensk køkken, hvor du blandt andet kan vende den sammen med pasta til en nem ret.
Brug også den hjemmelavede pesto i sandwich - eller som smagsgiver til så meget andet.
Den italienske pesto laves blandt andet med olivenolie, friske blade basilikum, lidt hvidløg og ristede pinjekerner.
Her er den klassiske opskrift på pesto.
Opskrift på hjemmelavet pesto
Opskrift
Hjemmelavet pesto - opskrift på lækker italiensk pesto
Ingredienser
- 1 deciliter olivenolie selvfølgelig italiensk
- 1 fed hvidløg hakkes groft
- 1 potte basilikum svarende til 2-3 håndfulde basilikumsblade
- 30 gram pinjekerner ristes på panden
- 45 gram parmesan gerne friskrevet
- Lidt citronsaft ca. 1 spiseskefuld friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld olivenolie i din blender. Til en hjemmelavet pesto fra Italien anvendes naturligvis italiensk olivenolie.
- Hvidløg hakkes groft og bladene pilles af basilikumsplanten, hvorefter de kommes ned til olien.
- Rist pinjekernerne let på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke. Kom dem ned i blenderen.
- Tilsæt parmesan sammen med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Blend nu din pesto, og smag den til med med bla. citron, salt og peber.
Tips
Hjemmelavet pesto kan anvendes med det samme, blandt andet til at vende sammen med pasta til en pasta med pesto. En italiensk klassiker.
Holdbarhed
Den hjemmelavede pesto opbevares på køl.
Her kan den holde sig op til en uges tid. Men husk at stille den i køleskabet straks efter brug.
Bidrag med din mening