En skøn opskrift på lækker brødsalat fra Italien. Salaten laves med stykker af ciabattabrød, frisk spinat, tomater og agurk, og smager super godt.
Brødsalat er en lækker salat, som her er lavet med italiensk ciabattabrød, men andre typer hvedebrød kan også bruges.
Brødet steges sprødt på en pande, inden det vendes med blandt andet frisk spinat og tomater.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på brødsalat
Opskrift
Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
En skøn opskrift på lækker brødsalat fra Italien. Salaten laves med stykker af ciabattabrød, frisk spinat, tomater og agurk, og smager super godt.
Antal 4
Kalorier 140kcal
Ingredienser
Sprødt ciabattabrød
- 4 skiver cioabattabrød eller andet hvedebrød fra Italien
- olivenolie
- 3 fed hvidløg finthakket
- rosmarin frisk og hakket
- basilikum friske blade, hakket
Desuden anvendes
- 75 gram babyspinat
- 8 blommetomater blommetomater i kvarte
- 1 rødløg finthakket
- 0,5 agurk i mindre stykker/tern
- olivenolie
- 1 citron
Sådan gør du
- Varm en pande op ved middel varme, og kom en god sjat olivenolie på sammen med finthakket hvidløg, lidt rosmarin og lidt basilikum.
- Læg så fire skiver ciabattabrød på, og lad dem stege sprøde, Det tager typisk 8-10 minutter ved middel varme, hvor brødskiverne vendes nogle gange undervejs.
- Tag brødskiverne af panden, og skær dem ud i mindre og mundrette stykker.
- Byg din salat på med frisk babyspinat (en almindelig spinat kan også bruges), tomater, rødløg og agurk.
- Dryp lidt olivenolie på og kom også lidt friskpresset citronsaft over salaten.
- Tilsæt brødtern og vend forsigtigt din italienske brødsalat rundt.
Tips
Italiensk brødsalat serveres straks, og den kan blandt andet anvendes som tilbehør til lettere kødretter, herunder kylling.
Eller nyd den bare som den er - eventuelt sammen med nogle skiver god parmaskinke.
Se her hvordan du laver dit eget ciabattabrød:
Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
Bidrag med din mening