• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Italienskmad.dk
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Pastaretter
  • Pastatyper
  • Brød
  • Krydderurter
  • Om/kontakt
  • Følg med

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS
  • ×

    Du er her: Forside › Recipes › Dessert

    Panna cotta - lækker italiensk flødedessert

    Panna cotta - lækker italiensk flødedessert

    11. juli 2020 Holger Rørby Madsen Opdat.: 11. juli 2020

    Indhold

    1. Panna cotta er en populær dessert fra Italien, og den er nem at lave. Her er den lækre opskrift, og du skal bare bruge fløde, sukker, vanilje og husblas.
    2. Opskrift på panna cotta
    3. Panna cotta - lækker italiensk flødedessert
      1. Ingredienser
      2. Sådan gør du
    4. Tips

    Panna cotta er en populær dessert fra Italien, og den er nem at lave. Her er den lækre opskrift, og du skal bare bruge fløde, sukker, vanilje og husblas.

    Panna cotta lyder meget fint, men det betyder i virkeligheden bare "kogt fløde".

    Og kogt fløde er da også lige hvad denne populære, italienske klassiker er.

    En skøn og lækker flødedessert, der nemt laves med piskefløde, vanilje, sukker og husblas til at stivne desserten.

    Den tager ikke mange minutter at lave, hvorefter den stilles på køl indtil den skal bruges. Så du kan med fordel lave den i god tid.

    Opskriften passer til seks personer som en dessert - men du kan sagtens lave lidt større portioner, og så passer den til fire personer.

    Opskrift på panna cotta

    billederesultat for italiensk panna cotta
    Udskriv

    Panna cotta - lækker italiensk flødedessert

    Panna cotta er en populær dessert fra Italien, og den er nem at lave. Her er den lækre opskrift, og du skal bare bruge fløde, sukker, vanilje og husblas.
    Ret Dessert
    Køkken Italiensk
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    På køl 3 timer
    Samlet tid 3 timer 15 minutter
    Antal 6
    Kalorier 300kcal
    Forfatter Holger Rørby Madsen

    Ingredienser

    • 3 blade husblas
    • 5 deciliter fløde en rigtig piskefløde
    • 1 stang vanilje flækket og kornene skrabes ud
    • 100 gram sukker

    Sådan gør du

    • De tre blade husblas lægges i blød i en skål med koldt vand. Giv dem fem minutter.
    • Hæld fløde i en gryde.
    • Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og kommes i fløden. Tilsæt også vaniljestangen, så du får mest mulig smag i din panna cotta.
    • Kom også sukker og lad nu fløden koge forsigtigt op under omrøring.Det skal blot op på kogepunktet.
    • Tag gryden af kogepladen, og kom husblas i. Det gør du ved at knuge husblasen fri for vand, hvorefter den røres ud i den varme flødemasse. Gør det med ét blad husblas ad gangen.
    • Sørg for at husblasen er rørt helt ud i fløden.
    • Fordel flødemassen i seks glas - eventuelt patentglas med låg.
    • Stil den færdige på panna cotta i køleskabet, hvor den stivner. Regn med at det tager mindst tre timer, så lave gerne den italienske flødedessert i god tid.

    Tips

    Panna cotta kan sagtens serveres som den er, men du kan også peppe den op.

    Eventuelt med en lækker hindbærsovs på toppen. Her koges 200 gram hindbær op med 100 gram flormelis, som derefter siges og køles helt af.

    Derefter kan du fordele den på toppen af den kolde panne cotta.

    Eller servér med friske bær.

    Se flere opskrifter

    Følg os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • RSS

    Læserinteraktioner

    Bidrag med din mening Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Seneste indlæg

    • Italiensk kartoffelsuppe med blomkål og uden fløde
    • Kylling i fad a la Italien med friske krydderurter
    • Pinjekerner - nyttig viden og fakta om de små kerner
    • Italiensk grillkylling med citron og hvidløg
    • Italienske pommes frites stegt i pande
    • Brødsalat fra Italien med spinat, tomat og ciabattabrød
    • Focaccia med tomat - lækkert italiensk madbrød
    • Risotto med ærter - opskrift på lækker ærterisotto

    RSS Seneste nyt fra Nyheder.dk

    • Ugen byder på mere tørt vejr og nogen sol landet over
    • Hold de plagsomme dyr ude af haven
    • FAKTA: Beskyt frugttræerne mod gnub- og gnavning
    • Pårørende redder livløs kvinde ud af brændende hus
    • Tyrkiske Erdem har aldrig før mærket et lignende jordskælv
    • Italien udsteder tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

    Om italienskmad.dk

    Jeg hedder Holger, elsker italiensk mad, og her får du de bedste opskrifter på mad fra Italien. Med alt fra klassiske pastaretter til brød, is og meget mere. Så velkommen i det italienske køkken. Spørgsmål? Så skriv på hej@italienskmad.dk.

    Kategorier

    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Grøntsager
    • Hovedretter
    • Is
    • Italienske udtryk
    • Krydderurter
    • Pastaretter
    • Pastatyper
    • Pizza
    • Salater
    • Sovs og marinade
    • Tilbehør

    Copyright © 2023 · Italienskmad.dk