Panna cotta er en populær dessert fra Italien, og den er nem at lave. Her er den lækre opskrift, og du skal bare bruge fløde, sukker, vanilje og husblas.
Panna cotta lyder meget fint, men det betyder i virkeligheden bare "kogt fløde".
Og kogt fløde er da også lige hvad denne populære, italienske klassiker er.
En skøn og lækker flødedessert, der nemt laves med piskefløde, vanilje, sukker og husblas til at stivne desserten.
Den tager ikke mange minutter at lave, hvorefter den stilles på køl indtil den skal bruges. Så du kan med fordel lave den i god tid.
Opskriften passer til seks personer som en dessert - men du kan sagtens lave lidt større portioner, og så passer den til fire personer.
Opskrift på panna cotta
Opskrift
Panna cotta - lækker italiensk flødedessert
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 5 deciliter fløde en rigtig piskefløde
- 1 stang vanilje flækket og kornene skrabes ud
- 100 gram sukker
Sådan gør du
- De tre blade husblas lægges i blød i en skål med koldt vand. Giv dem fem minutter.
- Hæld fløde i en gryde.
- Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og kommes i fløden. Tilsæt også vaniljestangen, så du får mest mulig smag i din panna cotta.
- Kom også sukker og lad nu fløden koge forsigtigt op under omrøring.Det skal blot op på kogepunktet.
- Tag gryden af kogepladen, og kom husblas i. Det gør du ved at knuge husblasen fri for vand, hvorefter den røres ud i den varme flødemasse. Gør det med ét blad husblas ad gangen.
- Sørg for at husblasen er rørt helt ud i fløden.
- Fordel flødemassen i seks glas - eventuelt patentglas med låg.
- Stil den færdige på panna cotta i køleskabet, hvor den stivner. Regn med at det tager mindst tre timer, så lave gerne den italienske flødedessert i god tid.
Tips
Panna cotta kan sagtens serveres som den er, men du kan også peppe den op.
Eventuelt med en lækker hindbærsovs på toppen. Her koges 200 gram hindbær op med 100 gram flormelis, som derefter siges og køles helt af.
Derefter kan du fordele den på toppen af den kolde panne cotta.
Eller servér med friske bær.
Bidrag med din mening