Panna cotta er en populær dessert fra Italien, og den er nem at lave. Her er den lækre opskrift, og du skal bare bruge fløde, sukker, vanilje og husblas.
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Forb. tid 5minutter
Tilb. tid 10minutter
På køl 3timer
Samlet tid 3timer15minutter
Antal 6
Kalorier 300kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
3bladehusblas
5deciliterflødeen rigtig piskefløde
1stangvaniljeflækket og kornene skrabes ud
100gramsukker
Sådan gør du
De tre blade husblas lægges i blød i en skål med koldt vand. Giv dem fem minutter.
Hæld fløde i en gryde.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og kommes i fløden. Tilsæt også vaniljestangen, så du får mest mulig smag i din panna cotta.
Kom også sukker og lad nu fløden koge forsigtigt op under omrøring.Det skal blot op på kogepunktet.
Tag gryden af kogepladen, og kom husblas i. Det gør du ved at knuge husblasen fri for vand, hvorefter den røres ud i den varme flødemasse. Gør det med ét blad husblas ad gangen.
Sørg for at husblasen er rørt helt ud i fløden.
Fordel flødemassen i seks glas - eventuelt patentglas med låg.
Stil den færdige på panna cotta i køleskabet, hvor den stivner. Regn med at det tager mindst tre timer, så lave gerne den italienske flødedessert i god tid.