Pizza Margherita er en lækker pizza fra Italien, der nemt bages i bradepande. Det er altså en stor pizza, der passer til en hel familie som nem mad.
Ret Pizza
Køkken Italiensk
Forb. tid 10minutter
Tilb. tid 25minutter
Hævetid 50minutter
Samlet tid 1time25minutter
Antal 4
Kalorier 270kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
275gramvandlunkent
25gramgær
425gramhvedemeltipo 00
3spiseskefuldeolivenolie
1teskefuldsalt
pizzasauce
4tomatermellemstore, evt. blommetomater
Lidtolivenolie
1teskefuldoreganotørret
basilikumfriske blade
mozzarellarevet
Sådan gør du
Gær røres ud i lunkent vand, og du kan med fordel anvende din røremaskine til at lave pizzadejen.
Tilsæt derefter hvedemel tipo 00, lidt olivenolie og salt.
Pizzadejen til din Pizza Margherita æltes nu 7-8 minutter, hvorefter den strammes op på køkkenbordet. Det gør du ved at folde dejen ind over sig selv nogle gange.
Læg pizzadejen tilbage i skålen med et viskestykke over, og lad nu dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 45-50 minutter.
Ovnen varmes op til 225 grader varmluft, og en bageplade beklædes med bagepapir.
Tag dejen ud på bordet og stram den hurtigt op igen. Rulles derefter ud, så pizzadejen passer med størrelsen på din bradepande. Den skal fylde hele pladen ud.
Læg dejen over på bagepapiret i bagepladen, og smør med lidt pizzasauce.
Tomaterne skæres i kvarte, og fordelen på pizzaen, som du også drysser med oregano og drypper med lidt olivenolie.
Bag din Pizza Margherita i 15 minutter.
Tag pizzaen ud og fordel brækkede stykker mozzarella på den. Derefter friske basilikumsblade, lidt mere olie, lidt salt og friskkværnet peber.
Bag så pizzaen færdig i yderligere 7-8 minutter indtil mozzarellaosten er smeltet.