Italiensk ciabattabrød - verdens nemmeste opskrift
Ciabattabrød er det velkendte italienske brød med de store huller, og ciabatta er meget nemt at bage selv. Dejen skal ikke æltes, men hæves i nogle timer.
Ret Brød
Køkken Italiensk
Forb. tid 5minutter
Tilb. tid 20minutter
Hævetid 5timer
Samlet tid 5timer25minutter
Antal 1
Kalorier 220kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
350gramvandskal være lunkent vand
5gram gær
1teskesukker
400gramhvedemelManitoba eller andet hvedemel med højt proteinindhold
1teskefuldsalt
Sådan gør du
Vej vand af i en skål, og rør gær og sukker helt ud i vandet.
Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen igennem så den netop er samlet. Ikke mere end det.
Beklæd skålen med et stykke husholdningsfilm (for at holde på fugten i dejen), og derefter et rent viskestykke.
Stil dejen til dit ciabattabrød lunt på køkkenbordet, hvor det nu skal stå og hæve i ca. fem timer.
Ovnen forvarmes til 275 grader - ciabatta bages ved høj varme.
Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud. Dejen er lidt til den tynde side, og sådan skal den være for at du får de klassiske store huller i brødet.
Med en dejskraber eller lidt vand på fingrene kan du nu folde dejen op over sig selv fra alle fire sider, hvilket strammer brødet op. HUSK: Dejen skal IKKE æltes!
Flyt forsigtigt dejen over på en bagepalde med bagepapir, og træk eventuelt brødet ud i ønsket længde.
Bagetid: Ciabattabrød bages midt i ovnen i cirka 20 minutter ved 275 grader varmluft, og du kan med fordel lukke dampen ud af ovnen lidt før brødet er færdigbagt.