Italiensk æggekage med kartofler (opskrift på frittata)
En nem opskrift på italiensk æggekage med kartofler og bacon. Italienerne kalder æggekagen for en frittata, og denne bages færdig i ovn på 20 minutter.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 20minutter
Tilb. tid 20minutter
Samlet tid 40minutter
Antal 4
Kalorier 240kcal
Forfatter Holger Rørby Madsen
Ingredienser
500gramkartoflerkogte og skåret i mindre tern
200grambaconi tern
0,5squash(zucchini) skåret i små tern
8æg
250grammælk
3spiseskefuldemajsstivelseeks. Maizena
salt og friskkværnet peber
1bundtpurløgtil drys
Sådan gør du
Kartofler koges og skæres i små tern.
Bruger du et helt stykke bacon skal denne skæres i små tern - du kan også bruge købte bacontern. Squash eller - som italienerne kalder zucchini - skæres ligeledes i små tern.
Ovnen varmes op til 200 grader varmluft.
Kom en sjat olie i en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt bacontern og steg dem næsten sprøde.
Derefter tilsættes kartoffeltern og squash, og det steges med et par minutter.
Pisk lidt af mælken sammen med majsstivelse - og pisk derefter resten af mælken i sammen med æggene et ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld æggemassen i panden, så den fordeles pænt.
Panden med italiensk æggekage stilles ind i midt i ovnen, og bages ca. 20 minutter.
Tag panden med din frittata ud af ovnen - pas på det varme håndtag!! Drys med lidt snittet persille.