Spaghetti med kødsovs er en populær ret fra det italienske køkken, som også er blevet en fast bestanddel af det danske køkken. Her er en god opskrift.
Spaghetti med kødsovs er med tiden blevet en af de mest populære familieretter i Danmark, hvor mange jævnligt nyder denne klassiker.
Pastaretten laves i et utal af forskellige udgaver, og som udgangspunkt naturligvis med spaghetti.
Men den kan også godt serveres med pastapenne eller andre pastatyper.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs - klassisk italiensk pastaret
Spaghetti med kødsovs er en populær ret fra det italienske køkken, som også er blevet en fast bestanddel af det danske køkken. Her er en god opskrift.
Antal 4
Kalorier 280kcal
Ingredienser
- 450 gram hakket oksekød ca. 10% fedt
- 1 stort løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakkede
- 3 gulerødder i små tern
- 3 stængler bladselleri i små tern
- 2 dåser flåede tomater eller hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 teskefulde oregano
- 1 teskefuld basilikum
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram spaghetti
Sådan gør du
- Hakket oksekød brunes godt af i en gryde med lidt olivenolie. Kødet skal brunes grundigt, da det tilfører meget smag til din kødsovs. Og på den måde opnår du den perfekte spaghetti med kødsovs.
- Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det svitse med et par minutter.
- Så kommes gulerødder og bladselleri i sammen med flåede tomater, tomatpasta, vand og bouillonterning.
- Lad det koge op og kom oregano og basilikum i.
- Skru lidt ned, læg låg på gryden og lad nu din kødsovs simre en time, mens smagen og lugten af Italien breder sig i dit køkken.
- Kog pasta som anvist på pakken - men husk den skal koges al dente.
- Smag kødsovsen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
Tips
Spaghetti med kødsovs serveres straks - gerne sammen med et stykke ciabattabrød.
Se også denne opskrift på pastaret:
Nem pastaret med parmaskinke på 15 min.
Opskrift på nem pastaret med parmaskinke. En lækker omgang pasta med ærter, lidt spinat og frisk pasta i en cremet flødesovs, der kan laves på 15 minutter.
Se opskrift her
Bidrag med din mening