Sådan laver du nemt lækre pommes frites med smag af Italien. Kartoffelstængerne steges i olie i pande, inden de vendes med friske, italienske krydderurter.
Pommes frites er naturligvis en fransk delikatesse, men her er en italiensk version med smag af Italien.
Kartoffelfritterne steges sprøde og lækre i solsikkeolie i en pande, og derefter vendes de nænsomt med italienske krydderurter, og det smager fortræffeligt.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er en bagekartoffel eller lidt mere pr. person, men lav så meget du synes (eller har plads til i panden).
Opskrift på pommes frites

Italienske pommes frites stegt i pande
Sådan laver du nemt lækre pommes frites med smag af Italien. Kartoffelstængerne steges i olie i pande, inden de vendes med friske, italienske krydderurter.
Antal 4
Kalorier 190kcal
Ingredienser
- 4-6 bagekartofler skåret i stænger
- solsikkeolie
- flagesalt
- basilikum hakket
- oregano hakket
- timian hakket
Sådan gør du
- Bagekartofler skæres i stænger på cirka en centimeters tykkelse. Kartoflerne skal ikke skrælles.
- Læg kartoffelstængerne i iskoldt vand - gerne en times tid, men mindre kan også gøre det.
- Læg kartoffelstængerne op på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
- Varm solsikkeolie op i en dyb pande, og du skal bruge ca. 2-3 deciliter. Måske lidt mere.
- Når olien er varm, lægges kartoffelstængerne forsigtigt i.
- Kog nu dine italienske pommes frites i cirka 15 minutter - eller indtil de er gyldne og sprøde. Vendes løbende undervejs.
- Tag de færdigstegte fritter op på køkkenrulle, hvor de lige drypper af.
- Kom dem i en skål, drys med italienske krydderurter, herunder basilikum, oregano og timian - eller hvad du synes. Krydr også med flagesalt.
Tips
De italienske pommes frites serveres straks, og de kan jo bruges som tilbehør til mange retter, herunder naturligvis oksekød.
Se også opskriften på italienske kartofler:
Italienske kartofler med rosmarin (nemme ovnkartofler)
Her er en nem opskrift på italienske kartofler med rosmarin. Det er lækre ovnkartofler, der bages ca. 35 minutter i ovnen med rosmarin, olie og balsamico.
Se opskrift her
Bidrag med din mening