Her er den rigtige opskrift på Aperol Spritz, der er den populære drink fra Italien. Den laves med Aperol, Prosecco, lidt danskvand og appelsin.
Aperol Spritz er blevet en særdeles populær drink, og den stammer - som så meget andet godt - også fra Italien.
Den klassiske opskrift får du her, og den indbefatter blandt andet Aperol og Prosecco. En lækker italiensk apetirif.
Hvad er Aperol?
Aperol er en italiensk likør, der er blevet produceret i mere end 100 år. Den kom faktisk frem i 1919, så den har været fremme længe.
Aperol laves blandt andet af appelsin rabarber, hvilket også kan smages.
Alkoholprocenten er på 11, så den er ikke stærkere end almindelig vin.
For mange danskere bringer Aperol og Aperol Spritz hurtigt tankerne hen på ferie, sol og varme i Italien og det øvrige Sydeuropa, hvor mange har nydt den skønne drink på ferieture derned.
Opskrift på Aperol Spritz

Aperol Spritz opskrift - italiensk drink med Aperol og Prosecco
Ingredienser
- 4 centiliter Aperol
- 6 centliter Prosecco
- 1 centiliter San Pellegrino mineralvand (vand med brus uden smag)
- 1 skive appelsin økologisk
- isterninger
Sådan gør du
- Find et flot glas frem, og Aperol Spritz serveres normalt i et vinglas.
- Fyld isterninger i passende mængde i.
- Tilsæt derefter Aperol og Prosecco (italiensk vin) samt en smule San Pellegrino mineralvand med brus. Du kan også anvende en alm. danskvand.
- Rør det forsigtigt rundt.
- Skær en skive af en økologisk appelsin (ikke sprøjtet), og kom den ned til din Aperol Spritz drimk. Appelsinskiven kan evt. deles i to halve inden den kommer i glasset.
Tips
Den færdige Aperol Spritz drink serveres straks.
Aperol drinken er perfekt som starter eller velkomstdrink.
Eller når du bare trænger til en god drink.
Bidrag med din mening